Cerić da odbije Gadafijeve pare

Poslije svega što se dogodilo u Libiji, u kojoj su nedavno boravili reis Islamske zajednice u BiH dr Mustafa Cerić i glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić, predsjednik Helsinškog odbora za ljudska prava u BiH Almir Terzić pozvao je poglavara Islamske zajednice u BiH da ne prihvati donaciju koju je libijski vođa Moamer el Gadafi namijenio za izgradnju Upravne zgrade Rijaseta Islamske zajednice u Sarajevu.

Na Cerića apeluju da se ta zgrada nikako, kako je prvobitno bilo planirano, ne nazove, vakufom Moamera el Gadafija.

"Nekome ko vrši teror nad vlastitim narodom nije mjesto među dobročiniteljima. S obzirom na to da se ovdje radi o zaštiti ugleda i časti Rijaseta, odnosno cjelokupne Islamske zajednice u BiH, molim Vas da ozbiljno razmotrite ovo upozorenje", stoji u pismu Almira Terzića dr Mustafi Ceriću.

U izgradnju Upravne zgrad Rijaseta Islamske zajednice BiH Gadafi je trebalo da uloži nekoliko miliona konvertibilnih maraka. Poslije povratka iz Tripolija, Muamer Zukorlić je saopštio da će Gadafi pomoći i izgradnju vjerskih objekata, privredni i kulturni razvoj Sandžaka.

Objavio/la na 15:17. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-