Garčević razgovarao sa diplomatama

by | jun 30, 2010 | Novosti | 0 comments

Politički direktor ministarstva spoljnih poslova Vesko Garčević razgovarao je danas u Podgorici sa diplomatskim predstavnicima Njemačke i Velike Britanije povodom njihove osude napada na sina lidera Pokreta za promjene Nebojše Medojevića.

Crnogorski MIP je pozvao njemačkog ambasadora Petera Platea i otpravnicu poslova britanske ambasade Lijanu Stivens da objasne razloge svog javnog obraćanja povodom napada na maloljetnog sina jednog od lidera opozicije.

Garčević je sagovornike cjelovito upoznao o incidentu u Zagoriču i akciji koju je tim povodom preduzela crnogorska policija, izražavajući iznenađenje što predstavnici dvije države, u skladu sa dobrom diplomatskom praksom, nijesu dodatne informacije prethodno tražili od nadležnih državnih organa Crne Gore, piše u saopštenju MIP.

Ambasador Plate i otpravnik poslova Stivens su na kraju sastanka istakli da će o toku i sadržaju razgovora detaljno informisati ministarstva inostranih poslova svojih zemalja.

Njemački i britanski ambasador 28. juna su u zajedničkom saopštenju osudili "napad na djecu" i pozvali policiju da temeljno istraži incident od 25. juna.

Medojevićevog sina i njegovog druga napala su 25. juna na košarkaškom igralištu u podgoričkom naselju Zagorič dvojica mladića, koji su od njih tražili da se sklone sa igralista kako bi oni igrali košarku.

0 Comments

Submit a Comment