Međunacionalni izgredi u Vojvodini

U Novom Sadu, Temerinu i Somboru dogodilo se više izgreda u kojima su napadnuti mladići mađarske narodnosti, a na katolilčkom groblju u Novom Sadu ispisane su uvrjedljive i prijeteće poruke pripadnicima mađarske i hrvatske nacionalne zajednice, objavljeno je danas na internet stranicama Izvršnog vijeća Vojvodine.

Novosadska policijska uprava potvrdila je da se u mjestu Temerinu dogodio fizički obračun s nacionalnim predznakom, u kojemu je maloljetnik mađarske nacionalnosti lakše povrijeđen, prenosi RSE.

Po policijskom izvješću, na kapelici katoličkog groblja u Novom Sadu nepoznate osobe ispisale su uvrjedljive i prijeteće poruke pripadnicima mađarske i hrvatske nacionalne zajednice, a u Somboru je napadnut dječak mađarske nacionalnosti.

Predsjednik Skupštine Vojvodine Sandor Egeresi je izrazio "veliku zabrinutost, ogorčenost i najoštriji protest", zahtijevajući od policije da pronađe i procesuira odgovorne.

Objavio/la na 21:29. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-