U požaru u staračkom domu u Rusiji poginule 23 osobe

Više od 20 osoba danas je poginulo u požaru u staračkom domu u republici Komi, na severoistoku Rusije, saopštile su ruske vlasti.

"Prema preliminarnim informacijama, 23 osobe su poginule a tri su spasene", rekla je za AFP portparolka ruskog Ministarstva za vanredne situacije u republici Komi Ljubov Terentjeva.

Portparol regionalih vlasti Konstantin Bobrov rekao je da vatrogasci i dalje pokušavaju da ugase požar u domu za stare osobe u Pođelsku i da za sada nije poznato koliko je tačno ljudi poginulo u požaru.

Agencija Interfaks je javila, pozivajući se na lokalne zvaničnike, da je u požaru možda poginulo 25 osoba.

Požar je prijavljen u 18.20 po lokalnom vremenu. Dva sata kasnije požar, koji je zahvatio površinu od 1.000 kvadratnih metara, još nije bio stavljen pod kontrolu.

Zvaničnik ruskog Ministarstva za vanredne situacije za sjeveroistočnu Rusiju Grigorij Gorbunov rekao je da je požar kasno prijavljen i da je zgrada već cijela bila u plamenu kada su vatrogasci došli iz obližnjeg grada.

Objavio/la na 23:07. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-