NVO pokrenula postupak za ocjenu ustavnosti Zakona o referendumu

Objavljeno: 03.03.2006, 21:19h

Nevladina organizacija Gradjanska alternativa podnijela je Ustavnom sudu predlog za pokretanje postupka za ocjenu ustavnosti Zakona o referendumu o drzavno-pravnom statusu Crne Gore, koji je usvojio parlament. U predlogu se ocjenjuje neustavnom zakonska odredba da je odluka validna ako za opciju “da” glasa 55 odsto od broja izaslih biraca. “Taj clan Zakona nije u saglasnosti sa Ustavom kojim je predvidjena sloboda i jednakost gradjana, kao i sa medjunarodnim konvencijama”, kaze se u inicijativi GA i dodaje da se matematickom racunicom moze dokazati da jedan glas pristalica opcije za nezavisnost Crne Gore iznosi 0,82 u odnosu na jedan glas pristalica opcije za zajednicku drzavu.

Nevladina organizacija Gradjanska alternativa podnijela je Ustavnom sudu predlog za pokretanje postupka za ocjenu ustavnosti Zakona o referendumu o drzavno-pravnom statusu Crne Gore, koji je usvojio parlament.

U predlogu se ocjenjuje neustavnom zakonska odredba da je odluka validna ako za opciju “da” glasa 55 odsto od broja izaslih biraca. “Taj clan Zakona nije u saglasnosti sa Ustavom kojim je predvidjena sloboda i jednakost gradjana, kao i sa medjunarodnim konvencijama”, kaze se u inicijativi GA i dodaje da se matematickom racunicom moze dokazati da jedan glas pristalica opcije za nezavisnost Crne Gore iznosi 0,82 u odnosu na jedan glas pristalica opcije za zajednicku drzavu.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register