Lajcak pohvalio evropsko ponasanje Crnogoraca

Objavljeno: 28.02.2006, 20:36h

Miroslav Lajcak, licni izaslanik visokog predstavnika EU Havijera Solane, kazao je novinarima da je “veoma dobro za Crnu Goru” to sto su se oba politicka bloka saglasila sa preporukama EU, te da je takvo ponasanje u Briselu ocijenjeno kao “odgovorno i evropsko”. Lajcak je odbacio spekulacije da je EU predlozila da referendumska vecina bude 55 odsto zbog toga sto ne vjeruje u reformske potencijale crnogorske vlasti. On je kazao da je taj procenat predlozen iz uvjerenja da “najbolje odgovara situaciji u Crnoj Gori”, da “daje legitimitet citavom procesu”, kao i da “rjesava sva pitanja dan nakon refernduma”.

Miroslav Lajcak, licni izaslanik visokog predstavnika EU Havijera Solane, kazao je novinarima da je “veoma dobro za Crnu Goru” to sto su se oba politicka bloka saglasila sa preporukama EU, te da je takvo ponasanje u Briselu ocijenjeno kao “odgovorno i evropsko”.

Lajcak je odbacio spekulacije da je EU predlozila da referendumska vecina bude 55 odsto zbog toga sto ne vjeruje u reformske potencijale crnogorske vlasti. On je kazao da je taj procenat predlozen iz uvjerenja da “najbolje odgovara situaciji u Crnoj Gori”, da “daje legitimitet citavom procesu”, kao i da “rjesava sva pitanja dan nakon refernduma”.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register