Lajcak sjutra u Podgorici

Objavljeno: 27.02.2006, 10:27h

Evropski izaslanik Miroslav Lajcak dolazi sjutra u Podgoricu kako bi, uoci sjednice Skupstine Crne Gore u srijedu, 1. marta, pokusao da sa vlastima i opozicijom razrijesi pitanja vezana za uslove odrzavanja referenduma o drzavno-pravnom statusu

Evropski izaslanik Miroslav Lajcak dolazi sjutra u Podgoricu kako bi, uoci sjednice Skupstine Crne Gore u srijedu, 1. marta, pokusao da sa vlastima i opozicijom razrijesi pitanja vezana za uslove odrzavanja referenduma o drzavno-pravnom statusu.

Lajcaku ce u Podgorici biti saopsteno da li je vladajuca koalicija DPS – SDP prihvatila prijedlog zakona o referendumu koji je predlozio Brisel, a kojim se predvidja da za nezavisnost glasa 55 odsto od ukupnog broja biraca, da bude jedno referendumsko pitanje, kao i da referendum bude odrzan 14.maja.

Evropski izaslanik sjutra u Podgorici treba da rijesi i jos nekoliko otvorenih pitanja, a to je da vlast i opozicija usaglase deklaraciju o ponasanju partija nakon referenduma, finansiranje kampanje i izbor predsjednika Republicke referendumske komisije.

Lajcak treba da rijesi i zahtjev opozicije da se odgode redovni lokalni izbori u 12 crnogorskih opstina, sto su u pismu, upucenom 22.februara, trazile SNP, NS, SNS i DSS.

Cetiri opozicione partije su prihvatile prijedlog zakona o referendumu, koji je predlozio Brisel i uslov o vecini od 55 odsto za realizaciju projekta nezavisne CG.

Savjet ministara EU danas ce u Briselu potvrditi zahtjev da je za nezavisnu CG potrebno 55 odsto od ukupnog broja izaslih na referendumu. Nakon stava Savjeta ministara EU, o tom prijedlogu treba da se izjasne DPS Mila Djukanovica i SDP Ranka Krivokapica.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register