Pak: EP nema previse razumijeva za predlog EU

Objavljeno: 24.02.2006, 20:51h

Evropski parlament nema previse razumijevanja za predlog izaslanika Havijera Solane Miroslava Lajcaka da vecina za odluku na crnogorskom referendumu mora biti 55 odsto izaslih biraca, kazala je sef delegacije za jugoistocnu Evropu u tom parlamentu Doris Pak. Komentarisuci taj predlog EU, Pak je u izjavi agenciji Mina ocijenila da ne bi trebalo sugerisati bilo kakav stav u pogledu praga izlaznosti na referendumu u Crnoj Gori, jer on vec postoji u njenom Ustavu. Ona nije zeljela da odgovori na pitanje sta ce se dogoditi ukoliko referendumski rezultat bude izmedju 50 i 55 procenata i da li bi u tom slucaju crnogorska Vlada mogla da proglasi nezavisnost, isticuci da je na vlastima da pronadju najbolji nacin da rijese problem u vezi sa vecinom.

Evropski parlament nema previse razumijevanja za predlog izaslanika Havijera Solane Miroslava Lajcaka da vecina za odluku na crnogorskom referendumu mora biti 55 odsto izaslih biraca, kazala je sef delegacije za jugoistocnu Evropu u tom parlamentu Doris Pak.

Komentarisuci taj predlog EU, Pak je u izjavi agenciji Mina ocijenila da ne bi trebalo sugerisati bilo kakav stav u pogledu praga izlaznosti na referendumu u Crnoj Gori, jer on vec postoji u njenom Ustavu.

Ona nije zeljela da odgovori na pitanje sta ce se dogoditi ukoliko referendumski rezultat bude izmedju 50 i 55 procenata i da li bi u tom slucaju crnogorska Vlada mogla da proglasi nezavisnost, isticuci da je na vlastima da pronadju najbolji nacin da rijese problem u vezi sa vecinom.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register