EU ce priznati 50 odsto plus jedan

Objavljeno: 24.02.2006, 11:05h

Clan evropskog parlamenta Hans Svoboda je kazao u intervjuu za “Republiku” da ce u EU, i pored toga sto bi voljeli da na referendumu u Crnoj Gori postoji jasna vecina, na kraju priznati vecinu od 50 odsto plus jedan glas, ako tako odluce gradjani Crne Gore. Svoboda, koji je i potpredsjednik Komiteta Evropskog parlamenta za odnose sa drzavama jugoistocne Evrope, je naveo da se i tako malom vecinom vise povecava stabilnost, nego ako se glasanje za nezavisnost ne bi priznalo, zbog toga sto nedostaje neznatno do vecine od 55 odsto.

Clan evropskog parlamenta Hans Svoboda je kazao u intervjuu za “Republiku” da ce u EU, i pored toga sto bi voljeli da na referendumu u Crnoj Gori postoji jasna vecina, na kraju priznati vecinu od 50 odsto plus jedan glas, ako tako odluce gradjani Crne Gore.

Svoboda, koji je i potpredsjednik Komiteta Evropskog parlamenta za odnose sa drzavama jugoistocne Evrope, je naveo da se i tako malom vecinom vise povecava stabilnost, nego ako se glasanje za nezavisnost ne bi priznalo, zbog toga sto nedostaje neznatno do vecine od 55 odsto.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register