Vlada se obratila briselskoj administraciji

Objavljeno: 22.02.2006, 20:36h

Crnogorska Vlada zatrazila je od briselske administracije da evropski ministri dodatno razmotre predlog da je za validnu odluku na crnogorskom referendumu potrebna vecina od 55 odsto izaslih biraca, rekao je danas agenciji Mina jedan od ministara u kabinetu premijera Mila Djukanovica

Crnogorska Vlada zatrazila je od briselske administracije da evropski ministri dodatno razmotre predlog da je za validnu odluku na crnogorskom referendumu potrebna vecina od 55 odsto izaslih biraca, rekao je danas agenciji Mina jedan od ministara u kabinetu premijera Mila Djukanovica.

U pismu upucenom evropskim zvanicnicima se ukazuje da taj predlog diskriminise jednakost gradjana u njihovom izbornom pravu pri cemu glas pristalice za zajednicku drzavu vrijedi vise od glasa zagovornika crnogorske nezavisnosti. Crnogorski zvanicnici naglasili su i da predlozena vecina nikada do sada nije bila primijenjena u demokratskoj evropskoj praksi.

Savjet ministara Evropske unije u ponedjeljak, 27. februara, ce zauzeti konacan stav o crnogorskom referendumu, ukljucujuci i pitanje vecine.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register