Vlast priprema “sivu zonu”

Objavljeno: 20.02.2006, 14:48h

Predstavnici crnogorske vlasti pokusavaju da izlobiraju kod evropskih zvanicnika da se samostalnost Crne Gore prihvati ukoliko bi nezavisnost podrzao procenat ili dva ispod 55 odsto izaslih biraca, saznaje agencija Mina. Taj predlog se u diplomatskim krugovima zove “siva zona”, kazali su agenciji pouzdani izvori

Predstavnici crnogorske vlasti pokusavaju da izlobiraju kod evropskih zvanicnika da se samostalnost Crne Gore prihvati ukoliko bi nezavisnost podrzao procenat ili dva ispod 55 odsto izaslih biraca, saznaje agencija Mina. Taj predlog se u diplomatskim krugovima zove “siva zona”, kazali su agenciji pouzdani izvori.

Vise sagovornika agencije iz diplomatskih krugova potvrdilo je da su upoznati sa tim predlogom, ali nijesu zeljeli da ocjenjuju koliko bi EU u ovom trenutku bila spremna da prihvati tu opciju.

Jedan od sagovornika rekao je da bi crnogorske vlasti ukoliko zele da njihov predlog prodje, morale da reaguju do 27. februara kada je zakazan Savjet ministara EU. Sagovornik agencije je objasnio da bi trebalo djelovati do tada, jer ukoliko 27. februara Savjet potvrdi predlog da je za validnu odluku na referendumu potrebno da nezavisnost podrzi 55 odsto izaslih biraca, onda bi na to pitanje “mogla da bude stavljena tacka”.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register