Lajon: Lajcakov predlog nije stav EU

Objavljeno: 17.02.2006, 15:08h

Specijalni savjetnik za balkanska pitanja u Medjunarodnoj kriznoj grupi Dzejms Lajon kazao je danas da predlog koji je iznio izaslanik EU Miroslav Lajcak nije zvanicno misljenje Unije. “Savjet ministara EU nije usvojio taj predlog i to nije zvanicno misljenje. To je misljenje Havijera Solane”, rekao je Lajon za Radio Slobodna Evropa. Prema ocjeni Lajona, i crnogorska vlast i opozicija imaju prostor za manevrisanje u pregovorima o odredjivanju uslova referenduma, a da Crna Gora nece trpjeti posledice od EU ako ne prihvati njen predlog kvalifikovane vecine.

Specijalni savjetnik za balkanska pitanja u Medjunarodnoj kriznoj grupi Dzejms Lajon kazao je danas da predlog koji je iznio izaslanik EU Miroslav Lajcak nije zvanicno misljenje Unije. “Savjet ministara EU nije usvojio taj predlog i to nije zvanicno misljenje. To je misljenje Havijera Solane”, rekao je Lajon za Radio Slobodna Evropa.

Prema ocjeni Lajona, i crnogorska vlast i opozicija imaju prostor za manevrisanje u pregovorima o odredjivanju uslova referenduma, a da Crna Gora nece trpjeti posledice od EU ako ne prihvati njen predlog kvalifikovane vecine.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register