SNP nije za vecinu od 55 odsto

Objavljeno: 10.02.2006, 10:15h

Predsjednik Socijalisticke narodne partije Predrag Bulatovic rekao je juce u Beogradu predsjedniku Srbije Borisu Tadicu i premijeru Srbije Vojislavu Kostunicu da je validna referendumska vecina za SNP najmanje pedeset odsto svih biraca u Crnoj Gori. Time je fakticki i SNP, odnosno Beograd, odbio neformalni predlog Solaninog izaslanika da referendumska vecina bude 55 odsto od izaslih, pisu “Vijesti”

Predsjednik Socijalisticke narodne partije Predrag Bulatovic rekao je juce u Beogradu predsjedniku Srbije Borisu Tadicu i premijeru Srbije Vojislavu Kostunicu da je validna referendumska vecina za SNP najmanje pedeset odsto svih biraca u Crnoj Gori. Time je fakticki i SNP, odnosno Beograd, odbio neformalni predlog Solaninog izaslanika da referendumska vecina bude 55 odsto od izaslih, pisu “Vijesti”.

“Povodom pitanja vecine koje jos nije pokrenuto u pregovorima, Bulatovic je saopstio poznati stav SNP da ova partija podrzava preporuke Venecijanske komisije i s tim u vezi stavove EU da se vecina mora traziti u odnosu na ukupno biracko tijelo Crne Gore. SNP je cvrsta na stavu da to mora da bude najmanje 50 odsto od ukupno registrovanih biraca”, izjavio je za “Vijesti” portparol SNP Miomir Vojinovic.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register