Kostunica trazi da EU odredi vecinu od 50 odsto biraca

Objavljeno: 03.02.2006, 22:30h

Srpski premijer Vojislav Kostunica ocijenio je da je 50 odsto ukupnog broja biraca minimum za izglasavanje nezavisnosti Crne Gore. U pisanoj izjavi dostavljenoj agenciji Beta Kostunica je naveo da ocekuje od Evropske unije da ukaze da neophodna vecina za referendum moze biti samo apsolutna vecina. Predsjednik srpske Vlade je optuzio Venecijansku komisiju da je lisila prava izjasnjavanja na referendumu 260 hiljada crnogorskih drzavljana sa prebivalistem u Srbiji. Kostunica smatra da je neophodno da Evropska unija pokaze da se evropske drzave ne mogu tako lako rasturati, pogotovo, kako je naveo, relativnom vecinom na referendumu.

Srpski premijer Vojislav Kostunica ocijenio je da je 50 odsto ukupnog broja biraca minimum za izglasavanje nezavisnosti Crne Gore. U pisanoj izjavi dostavljenoj agenciji Beta Kostunica je naveo da ocekuje od Evropske unije da ukaze da neophodna vecina za referendum moze biti samo apsolutna vecina.

Predsjednik srpske Vlade je optuzio Venecijansku komisiju da je lisila prava izjasnjavanja na referendumu 260 hiljada crnogorskih drzavljana sa prebivalistem u Srbiji.

Kostunica smatra da je neophodno da Evropska unija pokaze da se evropske drzave ne mogu tako lako rasturati, pogotovo, kako je naveo, relativnom vecinom na referendumu.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte




Forgot?
Register