Preuredjena optuznica protiv Karadzicevih drugara

Tuzilastvo BiH juce je Drzavnom sudu podnijelo preuredjenu optuznicu u 12 tacaka protiv Mirka Sarovica, Momcila Mandica, Milovana – Cicka Bjelice i Milorada Govedarice u predmetu “Privredna banka Srpsko Sarajevo” (PB SS), objavile su banjalucke “Nezavisne novine”.

Mirko Sarovic, bivsi clan Predsjednistva BiH, i Momcilo Mandic, bivsi vlasnik PB SS, optuzeni su za visemilionske pronevjere u poslovanju PB SS i firmi bliskih banci. Takodje, optuznica u jednoj od tacaka Sarovica, Mandica, te bivseg direktora Direkcije robnih rezervi RS i preduzeca “Matres” Milorada Govedaricu i predsjednika Skupstine grada Istocno Sarajevo Milovana Bjelicu tereti za pomaganje u skrivanju haskih bjegunaca.

Prema optuznici, u centrali PB SS 1998. ili 1999. godine otvorena je blagajna “crnog fonda”, namijenjena za pomoc u skrivanju Radovana Karadzica i ostalih haskih bjegunaca. Prema istim navodima, “tokom 1998. ili 1999. godine” sredstva iz “crnog fonda” su transferirana u PB SS, na racun filijale u Palama ciji je direktor bio Nenad Pavlovic.

Dalje se u optuznici navodi “da se “crni fond” od tada do danas koristi kao podrska Radovanu Karadzicu i ostalima”. Takodje se navodi da je Momcilo Mandic bio ukljucen i u “funkcionisanje frakcije Srpske pravoslavne crkve”, koja je u vezi s Udruzenjem “Obraz”, koje stiti i finansira Karadzicevo skrivanje.

Objavio/la na 13:17. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-