SDP hoce krstas, Vujanovic ne da trobojku

Objavljeno: 29.06.2004, 11:19h

Klub poslanika Socijaldemokratske partije predao je juce u skupstinsku proceduru Predlog zakona o drzavnim simbolima, o kojem ce poslanici u Skupstini Crne Gore raspravljati na sjednici 12. jula. Prema tom predlogu, svecana pjesma “Oj svijetla majska zoro” bila bi crnogorska himna, zastava bi bila crvene boje sa zlatnim grbom u sredini i zlatnim obrubom, grb bi ostao isti sa uzdignutim krilima i lavom u prolazu, dok bi dan drzavnosti bio 13. jul

Klub poslanika Socijaldemokratske partije predao je juce u skupstinsku proceduru Predlog zakona o drzavnim simbolima, o kojem ce poslanici u Skupstini Crne Gore raspravljati na sjednici 12. jula. Prema tom predlogu, svecana pjesma “Oj svijetla majska zoro” bila bi crnogorska himna, zastava bi bila crvene boje sa zlatnim grbom u sredini i zlatnim obrubom, grb bi ostao isti sa uzdignutim krilima i lavom u prolazu, dok bi dan drzavnosti bio 13. jul.

Kasko pisu podgoricke “Vijesti”, u Demokratskoj partiji socijalista insistirali su da zastava ostane trobojka, ali sa grbom u sredini. Sagovornik lista iz rukovodstva SDP kazao je da su u vrhu DPS-a vecinski prihvatili da zastava ipak bude crvene boje sa zlatnim grbom a da je, poslije sastanka proslog cetvrtka, jedino predsjednik Crne Gore Filip Vujanovic kategorican da je bolja varijanta da zastava ostane trobojka.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register